Domov
Nápoveda
Vyhľadávanie
Fotogaléria
Prihlásiť
Registrovať
Partneri:
Lacné GPS navigácie
|
Techbox.sk
|
forum.GARMIN.sk
|
Motorové oleje
|
Navigaciavmobile.sk
Vitajte,
Hosť
. Prosím
prihláste sa
alebo
sa zaregistrujte
.
1 hodina
1 deň
1 týždeň
1 mesiac
navždy
Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia
Novinky
:
Stiahnite si zadarmo turistickú mapu Slovenska >>
CMAPS - online vizualizácia trás, mapy lesných ciest >>
Navigácia GPS - forum, mapy, bazár
>
Mapy
>
Mapy pre GPS
>
Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty
Strán:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
14
Dole
« predchádzajúce
ďalšie »
Tlačiť
Autor
Téma: Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty (Prečítané 36087 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Stylus
Jr. Member
Príspevkov: 78
Re: Nadstavba SK Topo V2 - Male Karpaty
«
Odpoveď #60 kedy:
Jún 26, 2008, 12:25:40 »
Citácia: geohladac Jún 25, 2008, 10:59:42
Stylus: pokial mas seriozny zaujem o pridanie ciest co chybaju v Topo2 v tvojom okoli do rozsirujuceho layeru, mozem spravit manual ako na to, pripadne videomanual
Otazne je, ci chces do toho naozaj ist, lebo vyroba takeho postupu mi zaberie par hodin, pocas ktorych by som mohol doplnit par km2 chybajucich ciest v mojom okoli
Ja som skôr myslel či máš ty záujem o informácie z tejto oblasti. Keďže topo2 je mi v tejto dobe na dve veci, išlo mi skôr o spracovanie podkladov v určitej forme vhodnej pre teba, ktoré by sa popr. neskôr mohli použiť aj v nejakom inom projekte. Takže ak máš záujem, daj vedieť "čo a ako", ak nie, budem si to malovať sám do bitmapy
.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 1141
«
Odpoveď #61 kedy:
Jún 26, 2008, 05:41:56 »
Citácia: Stylus Jún 25, 2008, 09:43:57
Ja som bol dnes na biku v okolí Chtelnickej priehrady. Objavila sa tam nová TZT (síce trasovaná skôr pre peších, ale zjazdná). Ďalej som bol prekvapený, koľko je tam lesných ciest, ktoré nie sú v Turistickom atlase od Shocartu (a to myslím len také, čo sú zjazdné aj Patrolom, nielen kamzíkmi). Takže ak by sa našli podklady aj pre túto oblasť (Smolenice - Vrbové) a nejaký systém, skúsil by som popracovať aj ja. Podrobnosti môžeme prejednať keď tak cez SZ.
Ak by si mi vedel do nejakej naskenovanej mapy, farebne dokreslit tie cesty, najlepsie vlozit tracky do mapy, bol by som Ti povdacny... pripadne si dat priamo v terene stretko a mozme to spolu obehnut na bike... Patrol nemam...
Poslal by som tie nove cesty do Shocartu, aby to zapracovali...
Ak mozes, posli mi prosim tu novu TZT na nejakej mape...
Co sa tyak tej spoluprace na Nadstavbe SK Topo, ak mas zaujem, ozvio sa geohladacovi... Rady Ta privitame v time...
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
Príspevkov: 447
«
Odpoveď #62 kedy:
Jún 26, 2008, 07:56:58 »
Stylus, najjednoduchsia forma pomoci je poslat nezaznacenu cestu v gpx (plt), ak vlacis so sebou gps.
Citácia
Keďže topo2 je mi v tejto dobe na dve veci
nepouzivas, nemas vhodne gps alebo?
Zaznamenané
SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #63 kedy:
Jún 26, 2008, 08:18:03 »
Lafin, ak chces opravovat cesty, nemas problem, otvoris si zdrojovy *.mp. Skontroluj si, ci mas "stlaceny" "Show routing nodes" a tiez "Higlight Road Classes", su to "mackadla" v hornej liste. Pokial chces opravit uz existujucu ciaru, zatlac "edit nodes", kliknutim na ciaru sa ti zafarbi na fialovo a mozes upravovat. Ked chytis koniec, mozes ho predlzit, skratit, premiestnit... Ked chytis prostriedok, mozes ho rozne deformovat a tvorit nove Nodes. Nodes (tie cervene stvorceky na ciare) su vlastne suradnice, medzi ktorymi su ciary, takto su tvorene cesty. Ked chces nakreslit novu ciaru, zatlac vedla "create object" roletku a vyber "polyline". Teraz mozes kreslit nove ciary, vzdy ked kliknes lavym tlacidlom mysi, vytvoris novy Node bod od ktoreho tahas ciaru inym smerom. Pokial nadvazuje nova ciara na inu ciaru, musia byt vzdy spojene v Node, aby v buducnosti bolo mozne spravit routing. Pokial na starej ciare nemas Node, vytvoris ho cez "edit nodes". Pre ukoncenie tvorby novej ciary stlac enter, vyber typ cesty - ok, zadaj popis cesty - ok a hotovo. Zmenu typu cesty som ti popisal v prispevku "Jún 23, 2008, 10:03:16 pm"
Zaznamenané
SGS+ + PDA HTC Touch HD + Garmin Oregon 300 + Nokia E66 + PDA Asus 636N. Vlastnil som: PDA HP hw6515; PDA HTC Cruise; Garmin Vista HCx; BT GPS MSI SF200
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #64 kedy:
Jún 26, 2008, 08:24:45 »
Lafin: Ohladom koordinacie, kludne na vrstve pracuj kolko chces, ja pocas tvojej tvorby nebudem nic upravovat a pockam az pokial skoncis. Medzicasom mozno zacnem tvorit nezavislu vrstvu z okolia Pezinskej Baby, ktoru potom jednoducho zlucim s uz tebou dokoncenou.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #65 kedy:
Jún 26, 2008, 10:59:13 »
Citácia: geohladac Jún 26, 2008, 08:24:45
Lafin: Ohladom koordinacie, kludne na vrstve pracuj kolko chces, ja pocas tvojej tvorby nebudem nic upravovat a pockam az pokial skoncis. Medzicasom mozno zacnem tvorit nezavislu vrstvu z okolia Pezinskej Baby, ktoru potom jednoducho zlucim s uz tebou dokoncenou.
OK, zacnem na tom teda pracovat, uz som nieco i konzultoval, takze roztriedim tie cesty podla toho kluca, co navrhol bogi...
Vecer ti poslem gpx subor prejdenej trasy nad Racou, mozes porovnat presnost Tvojej nakreslenej cesty, chodnika, so skutocne premeranou GPS pristrojom...
Inak nemusi to byt az tak presne, lebo presnost merania GPS bola do 10 m....
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #66 kedy:
Jún 26, 2008, 11:00:42 »
a subjektivne pocity z porovnania realu a GPS?
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
Príspevkov: 7579
«
Odpoveď #67 kedy:
Jún 26, 2008, 11:05:49 »
Vidim, ze sa to rozbieha na sposob 1. naklikanie, 2. kategorizacia, 3. preverovanie cesty.
Vcelku sa mi tento postup paci, pretoze (vdaka geohladacovi) je pomerne rychlo k dispozicii mapa s vela cestami, ktoru uz mozno skusat, preverovat a opravovat.
Ku samotnemu preverovaniu a opravam davam na zvazenie: Navrhujem nejakou formou oznacovat cesty, ktore uz boli v mape preverene, alebo opravene. Ciara (polyline) ma v MapEdite Label a volitelny Comment. Label je v MapEdite vidiet aj na mape. Myslim, ze by bolo uzitocne overene a opravene cesty oznacit zmenenym labelom. Staci jedno pismenko na rozlisenie.
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #68 kedy:
Jún 26, 2008, 11:08:01 »
Citácia: geohladac Jún 26, 2008, 11:00:42
Pocity su dobre... chodniky sedeli, akurat treba doplnit, ci opravit par detailov, ale to vyriesime potom... Jedine, co mi trosku vadilo v lese, ze to na displeji je slabsie vidiet, ale to vyriesi bogiho TYP suborik...
Ale naozaj je to prinos do map, takto by malo byt pokryte cele uzemie SR, a nikto by ani necekol...
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #69 kedy:
Jún 26, 2008, 11:11:03 »
Citácia: bogi Jún 26, 2008, 11:05:49
Vidim, ze sa to rozbieha na sposob 1. naklikanie, 2. kategorizacia, 3. preverovanie cesty.
Vcelku sa mi tento postup paci, pretoze (vdaka geohladacovi) je pomerne rychlo k dispozicii mapa s vela cestami, ktoru uz mozno skusat, preverovat a opravovat.
Ku samotnemu preverovaniu a opravam davam na zvazenie: Navrhujem nejakou formou oznacovat cesty, ktore uz boli v mape preverene, alebo opravene. Ciara (polyline) ma v MapEdite Label a volitelny Comment. Label je v MapEdite vidiet aj na mape. Myslim, ze by bolo uzitocne overene a opravene cesty oznacit zmenenym labelom. Staci jedno pismenko na rozlisenie.
Bogi skvely napad..dopisem tam pismenko "O", co bude znamenat, ze chodnik, objekt je overeny...
Co nebudem vediet, alebo nebudem si isty, poslem Tebe a geohladacovi sukromnu spravu, ak sa to vyjasni, doplnim to tam...
Napis mi ss ako to oznacenie v mapedite urobit...dik
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #70 kedy:
Jún 26, 2008, 11:12:53 »
Bogi, kazda cesta ma uz teraz v nazve to ci bola preverena (gps), alebo nepreverena (nlc), coment sa sice pisat da, ale ten funguje len v *.mp, akonahle ho konvertnes do img, je po nom... free cgpsmapper to jednoducho vyhodi... moj zamer bol, aby som priamo v terene vedel, o aky druh cesty ide, topo2 ma slovensky popis a moje maju gps a nlc... cesty nlc, ktore som presiel s gps som premenoval na gps a zaroven upravil podla tracku...
Zaznamenané
lafin
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #71 kedy:
Jún 26, 2008, 11:16:35 »
Citácia: geohladac Jún 26, 2008, 11:12:53
Bogi, kazda cesta ma uz teraz v nazve to ci bola preverena (gps), alebo nepreverena (nlc), coment sa sice pisat da, ale ten funguje len v *.mp, akonahle ho konvertnes do img, je po nom... free cgpsmapper to jednoducho vyhodi... moj zamer bol, aby som priamo v terene vedel, o aky druh cesty ide, topo2 ma slovensky popis a moje maju gps a nlc... cesty nlc, ktore som presiel s gps som premenoval na gps a zaroven upravil podla tracku...
OK, ale nepreverena cesta (nlc) moze byt casom preverena...
Napriklad vcera som preveril cca 7 km nlc.. tak by sa dal zmenit nazov na geohladacove "gps"... Otazka este jedna je takato, co sa tyka preverenia, jedno je preverenie podla GPS pristroja, a druhe je preverit len druh a zjazdnost cesty...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #72 kedy:
Jún 26, 2008, 11:19:25 »
Citácia: geohladac Jún 26, 2008, 11:00:42
geohladac:
Ked som si do Oziho natiahol skalibrovanu mapu, do nej natiahol svoj prejdeny track + do .shp prekonvertovanu BAplus nadstavbu, zdalo sa mi, ze je tam nejaky posun voci tracku. Moze to sposobovat kalibracia rastrovej mapy, nepresnost GPS tracku, alebo nepresnost mapy les. ciest. Mozes mi poslat/upnut skalibrovany podkladovy raster, ktory pouzivas?
Zaznamenané
geohladac
Sr. Member
«
Odpoveď #73 kedy:
Jún 26, 2008, 11:22:39 »
Citácia
OK, ale nepreverena cesta (nlc) moze byt casom preverena...
Napriklad vcera som preveril cca 7 km nlc.. tak by sa dal zmenit nazov na geohladacove "gps"... Otazka este jedna je takato, co sa tyka preverenia, jedno je preverenie podla GPS pristroja, a druhe je preverit len druh a zjazdnost cesty...
Ok, tak tam, kde mas preverenu cestu podla GPS automaticky napis namiesto "gps" typ cesty, mali by sme dohodnut popisky, ako napr chodnik, horsia lesna cesta, dobra lesna cesta, asfaltka... ja tie cesty (iba tie) co mam preverene zmenim tiez podla dohodnuteho kluca a poslem ti...
Zaznamenané
bogi
Global Moderator
Hero Member
«
Odpoveď #74 kedy:
Jún 26, 2008, 11:25:24 »
Citácia: geohladac Jún 26, 2008, 11:12:53
Bogi, kazda cesta ma uz teraz v nazve to ci bola preverena (gps), alebo nepreverena (nlc)
Tak potom by to takto mali po prevereni oznacovat aj lafin a stylus nemali by ste robit na tom istom segmente mapy naraz.
Zaznamenané
Strán:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...